torsdag 9 maj 2013

Väntan på bättre väder... (36)


Hejsan!
Jag kom tillbaka till BC i förrgår efter en nästan 7 timmar lång hajk på 20 km. och 1300 höjdmeter.
Nu väntar vi in bättre väder. Som tidigart kommer vi att nå toppen den 20 maj. ”om gud vill o.s.v. ”
Det kommer troligvis vara så att vi lämnar BC (5350 möh) och går genom isfallet den 16:e och går direkt till C2 (ca: 6300 möh) där vi kommer att vila den 17:e. Den 18:e tar vi oss vidare till C3 (ca 7100 möh) Den 19:e kommer vi att ta oss till C4 (ca 7950 möh).  Sen kommer vi att starta på kvällen (ca vid 9 tiden) mot toppen. Förhoppningsvis så ska jag se soluppgången ifrån Everest topp den 20:e på morgonen. När detta är gjort så ska jag ta mig ner snabbt och försiktigt ner till C2. Och dagen efter genom isfallet för sista gången till BC. Sen är det ca en vecka till Kathmandu.

Mer rapporter kommer…
/Tobbe…

4 kommentarer:

 1. Nu är det på riktigt!!!
  All träning och all uppoffring du har gjort senaste åren ska nu på sin spets .Lycka till nu! hoppas att du får ta turen upp till Everest topp. Men glöm inte att det är farligast att gå nerför, då är du trött och slutkörd. Så tar det lugnt så kommer allt att gå bra.
  / Glenn

  SvaraRadera
 2. Forza Tobbe Allez, Allez, Allez!!!

  Nu är det bara en vecka kvar innan du står där på toppen om väder och vind är med er. Det känns som att du både är stark fysiskt och laddad mentalt. Det kanske blir svårt men försök att njuta av tiden på berget. Ta en minut eller två och se dig omkring och njut av omgivningen medans du väntar in de andra...
  Vi följer dina uppdateringar med spänning och ser fram mot en snygg toppbild!
  Det känns fel att säga "Break a leg" just nu så det får bli ett gammalt hederligt... Lycka till!!!

  // #13# Richard, Copsperr

  SvaraRadera
 3. Ja Tobbe - nu är det nära! Om bara vädret och utrustning är med dig så kommer du nå toppen.

  Gör en säker topptur!

  Hälsningar från Rönninge,

  Micke o Helena
  Micke

  SvaraRadera
 4. Peter Widengren13 maj 2013 21:48

  Heja Torbjörn!Har följt dig sedan jag läste om ditt äventyr i MITT I. Du var tyst länge efter magproblemen. Träffade brodern i Tumba idag och han sa att du var på god väg. Jättekul! Jag beundrar dig otroligt! Tat lugnt så klarar du ditt livs mål! Det vet jag, din maje från fittja, Peter. Tänker på dig!Hör av dig när du kommer hem igen.

  SvaraRadera