onsdag 3 april 2013

Hur man tar sig ifrån Kathmandu (29)


Hejsan alla!
Här kommer först en flygrapport… Jag lever  :-)
Efter mycket om och men så landade vi med helikopter i byn Phakding.
Det började igår morse med frukost vid sju för att vi alla skulle vara färdigpackade för trasport till Kathmandu flygplats klockan åtta. Väl framme i flygplatsen fick vi vänta i någon timme, sedan var det äntligen dags (trodde vi).  Väl inlasstade i transportbussen till planet fick vi beskedet att Lukla flygplats stängd p.g.a. dåligt väder. Suck, tillbaka in i terminalen igen och vänta ytterligare 2 timmar. Sen var det dags igen, Yippi.  Denna gång kom vi nästan iväg, vi lastade planet, och klev ombord, hade ”säkerhetsgenomgången”. De sa att det finns en broschyr i fickan om man är intresserad.
Vi taxade ut och startade för ”take off” efter 100 meter bromsade planet kraftigt in och sedan taxade vi tillbaka. Vi trodde att vi var för baktunga och var tvungna att packa om men det var tydligen så att Lukla flygplats stäng igen… Puh.. kommer  vi aldrig iväg eller..
Vi tog ett gemensamt beslut att flyga helikopter istället. Nu var vi äntligen på väg igen. Jag var med i första gruppen med fem andra ifrån vår expedition. Väl framme vid helikoptern packade vi den och satt oss tillrätta. Jippi äntligen helikoptern startar upp och vi lyfter …nästan. Det blir lite avvaktande och det kommer en massa folk till helikoptern det är tydligen fel på kommunikationen, men det är strax löst. Efter 5-10 minuter ber de oss lämna helikoptern. Detta kommer ta minst 2-3 timmar och troligtvis kommer den inte lyfta idag. Ny väntan nya beslut. Vi hyr in en ytterligare firma som kommer efter en halvtimme.  Helikoptern kommer vi packar den och den lyfter nästan… Problem igen, troligtvis med en pedal, men efter 10 minuter var vi klara för att lyfta… Jaa!
jag säger som Gert Fylking, ÄNTLIGEN…
Bonusen blev att vi flög ända fram till byn, så det blev endast 10 min hajk igår.

Idag hade vi en himla mysig vandring till byn Deboche som vi nådde efter cirka 8 timmar, imorgon vila. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar