söndag 19 augusti 2012

Inlägg nr.2

Hmm.. Och varför en blogg?
Jag har berättat om en egoistisk dröm för vänner och bekanta som jag vill försöka förverkliga.
Drömmen om att bestiga Mount Everest och det gärna innan jag fyllt 50. Många har då sagt att de är intresserade av att följa mina förberedelser inför Everest och därav bloggen.

Inför Everest måste jag samla på mig mera erfarenheter och nu ska jag iväg på en expedition till  berget Mt. Manaslu (8163 möh) och den expeditionen drar igång nu i månadsskiftet aug/sept. Det var tänkt att jag skulle iväg på en expedition till Cho Oyu (8201 möh) som anses vara det lättare 8000 meters berget (om man nu kan kalla ett 8000 meters berg lätt).

Anledningen till bergbyte var p.g.a. att Cho Oyu tar man dig upp ifrån Kina sidan. Eftersom det är valår i år i Kina kan det bli problem med visum. Därav gjorde expeditionsledningen förändringen så att vi inte skulle bli sittande i Kathmandu utan berg.

Jag var inställd på Cho Oyu, hade gått igenom hela expeditionen med de olika lägren tillsammans med *Fredrik Sträng. Så när vi var tvungna att ändra berg så kändes det lite stökigt mentalt innan jag hade läst på om berget Manaslu.

Nu känner jag mig tryggare men det blir en lite tuffare expedition an jag önskat, men det få gå. :-)

Toppen är inte det viktigaste, för mig handlar det i första hand om att fylla verktygslådan med erfarenheter inför kommande utmaningar.
I fliken om Manaslu finns information om expeditionen sam berget.

*Fredrik Sträng är en äventyrare som jag tillsammans men minst en ytterliggare ska försöka bestiga Everest med. Se: http://www.strang.se/

2 kommentarer:

 1. Dra mig baklänges Torbjörn! Vilken grej! Ska bli kanon att följa dig på vägen. Detta får ju Ironman att blekna! Håller tummarna för att din plan håller framöver. Det är ju viktigare att ni bestiger rätt berg när det är Everest som gäller. Stort LYCKA TILL!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man tackar Mats G!
   En Ironman är ALLTID en Ironman och det är en klass för sig, detta är ett helt annat äventyr.
   Jag hoppas dok att det underlättar att man kämpat runt ett gäng Ironmans.. :-)

   Radera