söndag 5 maj 2013

Vila infor toppattacken (34)

Hejsan!
Ursakta att det varit lite daligt med rapporter men nu nar det narmar sig ska jag forsoka forbattra rapporterna.

Detta har hant.
Efter nagra dagar pa Everest basecamp klattrade vi genom isfallet se: (https://www.google.com.np/search?q=icefall+Everest&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=NwGGUe3hMcmNrgexvYBI&ved=0CAoQ_AUoAQ&biw=1366&bih=667)
Isfallet raknas som bade svar och farlig men ocksa himla kul :-)
Vi tog oss till camp 1 dar vi overnattade sedan till Camp 2 (6300 moh) som blev vart hem for en vecka. Under tiden sa gick vi upp till Lhotse vaggen dar vi har camp 3, (7100 moh) dar vi senare aven overnattade. Vi ar nu klara med aklimaticeringen och har atervant ner till en liten by som heter Pang Busche som ligger pa ca 4000 moh. for att vila upp oss.  Tanken ar att vi under morgondagen tar oss uppat och pa tisdag ar tillbara till Everest basecamp. Just nu ar det daligt vader pa Everest sa det ar vila som galler, aven for Sherpas. Vi far se om camp 3 ar kvar eller om vi maste ha upp nya talt m.m.

Vi kommer under slutet av kommande vecka att bege oss upp till camp 2 for att avvakta aktuell startdag for toppatacken. Den kommer att ga till pa foljande satt. Vi tar oss fran Camp 2 till Camp 3 och sover over dar. Tidigt morgonen efter klattrar vi upp (med syrgas) till Camp 4 dar vi vilar under e.m /kvallen. Ca kl. 22.00 startar vi for att klattra hela natten och forhoppningsvis na toppen pa morgonen. Efter toppen ar det tankt att vi ska ner helst till Camp 3, men jag kommer att kampa pa hela vagen ner till Camp 2. :-)

Jag kanner att jag ar den starkaste i gruppen av oss Everest klattrare. Det galler bara att fa i sig foda. Jag maste tvinga mig ner maten varje dag. Allt smakar ackligt.. :-( .

Hors snart igen!
Kram!!!
/Tobbe...



3 kommentarer:

  1. I BC kan ni väl göra bal bhat? Annars är väl den nepalesiska pulversoppan god? ;)

    SvaraRadera
  2. Kör hårt Tobbe. Följer dig med spänning.Inget vidare med käket, du får betrakta dig som en maskin som behöver bränsle....

    Mot toppen!
    Pergite!
    Kenneth

    SvaraRadera
  3. Hej
    Ha det gött där uppe ramla inte utan kom tillbaka till oss på Holarna
    Annas farmor o farfar
    Lev å må

    SvaraRadera